Vízsugaras Vágás

A vízsugaras vágás egy olyan sokélű forgácsolási technológia, amelynél a forgácsolást nagy sebességgeláramló vízzel, vagy vízzel kevert abrazív homokkal végzik. 2D-s lemezprofilú alkatrészek megmunkálását teszilehetővé, ill. egyszerűsített kivitelben 1D-s vonalmenti darabolást. A gép felépítése megegyezik a lézervágásnál, a lángvágásnálés a plazmavágásnál található gépekkel.

A vágás technológiája nem az anyag megömlesztésére épül, hanem a víznekmint sokélű forgácsolószerszámnak anyagleválasztó, koptató hatására. Az anyagleválasztás és a víz együtteshasználatának köszönhetően a kialakuló hőmérsékletemelkedés a vágott felület mentén minimális, ezért ott és annak környékén az anyagszerkezete nem változik meg, ezért vágható például üveg, kerámia, vagy bármely olyan egyéb anyag, amelynél a hőbevitel a későbbi felhasználás szempontjából káros elváltozásokat eredményez a vágási felület mentén.

A vágás során az előtolás sebessége 1 mm/perctől 20 m/percig is terjedhet. A vágható anyag vastagsága az anyag minőségétőlfüggően tág határok között mozog, vas esetén is meghaladja a 10 centiméteres vágási vastagságot. Az eljárás által kínált vágórés 0,03 millimétertől a kicsit több, mint 1,5 milliméterig terjed, amely minimális anyagveszteséget jelent.

A vágáshoz szükséges nagy nyomású vizet hidraulikusnyomásfokozó munkahengerekkel érik el. A nagynyomású vizet a szivattyútól a vágófejig 5–8 milliméter átmérőjű és 1–2 milliméter belsőátmérőjű „hajlékony” acélcsöveken továbbítják. A vágófejben nagyon kis keresztmetszetre leszűkítve érik el az igen nagy áramlási sebességet.


Vízsugaras vágás Budapesten, kedvező árakon!
Vízsugaras vágás árakról érdeklődjön elérhetőségeinken!

Vízsugaras vágás, vízsugaras vágás Budapest, Vízsugaras vágás árak

üveggyöngyszórás,vízsugaras vágás,légtechnika gyártás


Vegye fel velünk a kapcsolatot!