Vízsugaras Vágás Budapesten és Országosan kedvező árakon!


A vízsugaras vágás egy olyan sokélű forgácsolási technológia, amelynél a forgácsolást nagy sebességgel áramló vízzel, vagy vízzel kevert abrazív homokkal végzik.A vízsugaras vágás 2D-s lemezprofilú alkatrészek megmunkálását teszi lehetővé, ill. egyszerűsített kivitelben 1D-s vonal menti darabolást. A gép felépítése megegyezik a lézervágásnál, a lángvágásnál és a plazmavágásnál található gépekkel.

A vízsugaras vágás technológiája nem az anyag megömlesztésére épül, hanem a víznek mint sokélű forgácsolószerszámnak anyagleválasztó, koptató hatására.

Az anyagleválasztás és a víz együttes használatának köszönhetően a kialakuló hőmérséklet emelkedés a vágott felület mentén minimális, ezért ott és annak környékén az anyagszerkezete nem változik meg, ezért vágható például üveg, kerámia, vagy bármely olyan egyéb anyag, amelynél a hőbevitel a későbbi felhasználás szempontjából káros elváltozásokat eredményez a vágási felület mentén.

A vízsugaras vágás során az előtolás sebessége 1 mm/perctől 20 m/percig is terjedhet. A vágható anyag vastagsága az anyag minőségétől függően tág határok között mozog, vas esetén is meghaladja a 10 centiméteres vágási vastagságot. Az eljárás által kínált vágórés 0,03 millimétertől a kicsit több, mint 1,5 milliméterig terjed, amely minimális anyagveszteséget jelent.


A vízsugaras vágáshoz szükséges nagy nyomású vizet hidraulikus nyomásfokozó munkahengerekkel érik el. A nagynyomású vizet a szivattyútól a vágófejig 5–8 milliméter átmérőjű és 1–2 milliméter belsőátmérőjű „hajlékony” acélcsöveken továbbítják. A vágófejben nagyon kis keresztmetszetre leszűkítve érik el az igen nagy áramlási sebességet.


Vízsugaras vágással szinte minden fém és ötvözetei, a legtöbb kőzet, üveg, fa, habosított vagy préselt anyagok, ill. szendvics szerkezetek, műanyagok (polimerek), kompozitok, kerámiák. Majdnem az összes iparban használt alapanyag keménységre és ridegségre való tekintet nélkül. Ugyancsak vízsugaras vágás technológiával vághatóak a más technológiával nem megmunkálható, jó hővezető, vagy éppen a hő bevitelre kényes anyagok.


Miért rendelje tőlünk vízsugaras vágást?

Mert 15 éve foglalkozunk a vízsugaras vágás technológiával. Kialakítottunk egy belső minőségbiztosítási rendszert, amely a beérkezett anyagok kontrollját, a gyártásközi minőségellenőrzést és a kiszállítás előtti minőségellenőrzést foglalja magában.


vízsugaras vágás napjainkban már a precíziós gyártófolyamatok között említhető meg, hiszen a vízvágó fej mozgató rendszerek pontossága +/- 0.05 mm és 3/- 0.08 mm, a vágási hézag pedig 1-1,3 mm. A vízsugaras vágás egy roppant környezetbarát technológia, amely az egyik hatalmas előnye közé sorolható, ugyanis kevés hulladékkal jár, és nincs kémiai víz és levegőszennyezés, továbbá kenőolajat vagy egyéb vegyületet sem követel meg az alkalmazása során. A vízsugaras vágás versenyképessége mellet említhető még az is, hogy az alacsony üzemeltetési költségekkel párhuzamosan a beruházási költségei is nagyon kedvezők. 


Kinek ajánljuk a a szolgáltatást?


A vízsugaras vágás forradalmi technológiáját elsősorban olyan vállalkozások vagy esetleg akár magánszemélyek számára ajánljuk, akik nyitottak és befogadóak az új technológiákkal kapcsolatban, vagy netán a működési területüket roppant flexibilis gépparkkal szeretnénk kibővíteni, vagy egyszerűen szimplán csak gyorsan, hatékonyan és a vízsugaras vágás folyamatának a kedvező költségeit kihasználva szeretnék vállalkozásukat fejleszteni. A vízsugaras vágás felhasználási területi közé sorolható a fémipar, az autóipar, a csomagoló és textil ipar, továbbá az építőipar is. 


Milyen előnyök szólnak a vízsugaras vágás mellett?

- A vízsugaras vágás hidegen megy végbe, ezáltal az anyag hőigénybevétele nélkül,
- Szinte bármilyen ismert anyag vágható vízsugaras vágással,
- A kritikus anyagok is könnyedén vághatóak segítségével,
- A vágási élek egyenesek, függőlegesek,
- A vágási szélesség nagyon keskeny,
- A regenerációs költség alacsony, hiszen kevés forgács keletkezik,
- Belső kontúrok vágása könnyedén,
- Több vágófej használata is lehetséges egyidejűleg,
- Környezetbarát technológia.

​Miért ez a szolgáltatás

A vízsugaras vágás egy olyan speciális, a víz koptató és anyagleválasztó hatása által felépülő és létrejövő forgácsolási technológia, amely a forgácsolás folyamatát nagy sebességgel áramló vízzel, valamint kevert abrazív homokkal hajtja végre. A vízsugaras vágás legnagyobb előnye abban rejlik, hogy a speciális kezelést igénylő anyagok esete folyamán is gyors és pontos vágást fog biztosítani minden esetben. Hiszen szinte bármilyen, a hétköznapok során előforduló anyag vágható a vízsugaras vágás folyamatával, hiszen ez a vágási forma nem követel meg hőkezelést. Roppant bonyolult, és akár egyedi formák vágására is bátran bármikor alkalmazható, hiszen szinte teljesen sorja mentes végterméket fog eredményezni ez a folyamat, szinte teljes utómunka nélkül.

A vízsugaras vágás folyamatának a sebessége minden esetben függ az anyag vastagságától és a keménységétől. Annak érdekében, hogy a vágó eszközünk alkalmas legyen arra, hogy minél gazdaságosabban legyen képes vágni, akár még extrém kemény anyagokat is, mint esetleg az acélt, elengedhetetlen, hogy granulátumot alkalmazzunk a vízhez keverve.

A vízsugaras vágás a megfelelő megoldást fogja nyújtani abban az esetben, ha az anyag nem hevülhet fel a vágási folyamat mentén, vagy bizonyos elemek az anyagban sértetlenek kell hogy maradjanak, mint például az acél háló a betonban. Ezekkel az előnyökkel párhuzamosan, kiemelendő még a munkavédelem is, ugyanis például a műanyagok vágása során sosem keletkeznek mérgező gőzök vagy égéstermékek, amelyek ezzel szemben a hagyományos módszerek folyamata során elkerülhetetlenek lennének, és veszélyt okozhatnának a dolgozók egészségére.

A vízsugaras vágás folyamata mentén minden esetben elvárás a tiszta vágási eredmény, amelyek elérhetőek a professzionális vezetősín rendszereinkkel és gépeinkkel kombinálva. Akár kör alakú vágások, de még íves vágások is gond nélkül kivitelezhetőek, hiszen a megfelelő magasnyomású gépünkkel nagyon sok anyagot vagyunk képesek vízzel, mindennemű adalékanyag hozzáadása nélkül elvágni.


Érdeklődjön kollégáinknál!

Vízsugaras vágás Budapesten, kedvező árakon!

Vízsugaras vágás árakról érdeklődjön elérhetőségeinken!

üveggyöngyszórás,vízsugaras vágás,légtechnika gyártás


Vegye fel velünk a kapcsolatot!