-a kedvezményezett neve: AIVAREX Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
-a projekt címe: „Az AIVAREX Kft. kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében
-a szerződött támogatás összege: 37 042 720 Ft
-Vissza nem térítendő a támogatás mértéke: 30 %
-Vissza térítendő hitel mértéke: 30,020439 %

-a projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretében Fémipari gyártó-, és raktárcsarnok bővítése történt meg, illetve telepítésre került egy Geotermikus hőszivattyú, egy Nitrogén ellátó rendszer és egy Hidraulikus CNC él hajlító berendezés. A beruházás olyan kapacitásbővítést kell eredményez, amelyre tényleges piaci igény mutatkozik, illetve javítja a technológiai felkészültséget, versenyképességet és erőforrás hatékonyságot.

- a projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.06.30.

- projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01118


üveggyöngyszórás

KAPACITÁSBŐVÍTŐ FEJLESZTÉS AZ AIVAREX SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁGNÁL

Az AIVAREX Szolgáltató és Kereskedelmi Kft sikeresen pályázott Széchenyi2020 keretében a „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázaton. A projekt kapcsán elnyert 118,5 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével kapacitásbővítő eszközbeszerzést és infrastruktúra fejlesztést hajtott végre. A pályázat összköltsége 237,1 millió forint volt.

Társaságunk 1998-ban alakult meg magyar magánszemélyek alapításával, a tulajdonosi kör az alapítás óta változatlan. A vállalkozás indításának célja élelmiszeripari gépalkatrészek gyártása (25.99.’08TEÁOR alatt), beszállítása elsősorban nyugat-európai piacra. Megalakulásunk óta ez a fő profilunk, de folyamatosan bővítettük termékeink körét légtechnikai elemek, épületelemek (franciaablakok, korlátok, kapuk) és egyéb berendezések (állványok, egyéb berendezések) gyártásával.

Az 50 %-os támogatással megvalósított beruházással kapacitást bővítettünk, amellyel egyben termékpalettánkat is szélesítettük, ennek eredményeként a termelés hozzáadott értéke is növekedett. A beszerzett 1 db SPACE GEAR 510 MKII 2500W MAZAK CNC lézervágó géppel bevezetésre került a „3D-s” gépalkatrészek gyártástechnológiája, amely hozzáadott érték növekedést eredményez. Az 1 db KSA 14 PLUS/500 típusú olajbefecskendezésű csavarkompresszor révén a gépek kiszolgálása felgyorsult. A Mezőtúri Ipari Parkban megépített 622,73 m2 Fémipari gyártócsarnok révén az infrastruktúra bővült. A fejlesztéssel a vállalkozás hozzáadottérték-növekedési potenciálját jobban ki tudja aknázni, ami az alábbi célok megvalósíthatóságához vezet:

  • vevői elégedettség növelése
  • megrendelésszám növelése,
  • munkahelyek megtartása,
  • export árbevétel növelése,
  • árbevétel növelése.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00235

Projekt befejezésének időpontja: 2016.12.21.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!